Piața criptomonedelor este formată din peste 1.100 de monede virtuale, iar bitcoin reprezintă 60% din tranzacțiile mondiale, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dinis Guarda, expert în tehnologia blockchain, fondatorul companiei de consultanță în tehnologie Ztudium.

„Atunci când discutăm despre bitcoin, trebuie să vorbim despre monedele virtuale în general, pentru că sunt peste 1.100. Bitcoin reprezintă 60% din tranzacțiile mondiale de criptomonede, iar, în prezent, există 25 de milioane de portofele virtuale, unde sunt stocate monedele, pe principala platformă globală”, a spus Dinis Guarda. Fondatorul Ztudium a fost prezent la București cu ocazia Techfest, desfășurat între 20 septembrie și 24 septembrie.

Bitcoin-ul a apărut în anul 2009, în plină criză financiară și economică, iar creatorul său, anonimul Satoshi Nakamoto, și-a propus ca astfel să asigure protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor fără constrângeri și reglementări sau instituții bancare.

„Dacă, de exemplu, trimiți bani de la o bancă la alta, durează foarte mult până ajungi în posesia lor. Folosind tehnologia blockchain, nu faci altceva decât să digitalizezi procesul de transfer al banilor, realizezi tranzacția într-un mod mai eficient, mai sustenabil, iar acest sistem încearcă să creeze o calitate mai mare a procesării datelor, informațiilor, tranzacțiilor financiare, asigurându-se, totodată, că aceste date sunt mult mai dificil de spart sau schimbat”, a adăugat Dinis Gaurda.

Bitcoin este bazat pe tehnologia blockchain, care permite tranzacții rapide, securizate și descentralizate. Cea mai mare valoare înregistrată vreodată de moneda virtuală a fost la jumătatea lunii decembrie 2017, atunci când a ajuns la 19.850 de dolari, iar, de-atunci, valoarea i-a scăzut, cu mici episoade de creşteri uşoare. Sâmbătă, bitcoin era cotat la prețul de 6.668 de dolari, în scădere. Criptomoneda este volatilă prin natura sa, însă evoluţia acesteia mai este influenţată şi de o serie de factori, precum interzicerea de către Google a reclamelor pentru criptomende, pe motiv că au „conţinut înşelător”, sau declarațiile privind necesitatea reglementării pieței de către autoritățile financiare.

„Digitalizarea este doar un alt mod de utilizare a banilor. Banii vor fi telefoanele noastre – pur și simplu atingi telefonul și plătești pentru un serviciu. Cu siguranță așa va arăta viitorul, dar, desigur, există mai multe interacțiuni cu viitorul, depinde de ceea ce faci. Însă, cu siguranță, digitalizarea este deja, nu va fi”, a concluzionat expertul în tehnologie.

SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.