Peste 30 obiecte printate în 3D, printre care un exoschelet de dinozaur, castelul Bran, un braț robotic şi proteze de mână sunt expuse, începând de vineri la Cluj-Napoca, în cadrul primului eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul executiv al Centrului Cultural Clujean, Ştefan Teişanu, unul dintre organizatorii expoziției „Viitorul în 3D printing” deschisă la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, a declarat că expoziţia este o incursiune în potenţialul acestei tehnologii 3D atât în sectorul cultural şi artistic, cât şi în cel medical şi industrial.

„Expoziţia <<Viitorul în 3D printing>> este primul eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale, în 3D. Este un test pe care îl facem la Cluj-Napoca pentru a vedea reacţia publicului la o incursiune în potenţialul acestei tehnologii atât în sectorul cultural şi artistic, cât şi în cel medical şi industrial. Intenţia noastră este să folosim tehnologia 3D la crearea, la Cluj-Napoca, a Centrului de Ştiinţe – Quantum Science, un nou tip de muzeu-viu, care îi învaţă pe vizitatori, în special pe cei tineri, prin experimente interactive, legile fizice, anatomiei sau biologiei”, a spus Teişanu.

Fondatorul Asociației Scientifica, Miruna Amza, un alt organizator al expoziţiei, a afirmat, la rândul său, că sunt expuse peste 30 obiecte printate în 3D, prin diferite tehnici, printre care un exoschelet de dinozaur, castelul Bran, un braț robotic, proteze de mână şi implanturi.

„Avem o proteză pentru şold realizată din titan, care este una dintre cele mai scumpe exponate. Acum, mai mult ca niciodată, fiecare dintre noi poate experimenta tehnologia imprimării 3D. Artiști, entuziaști și antreprenori din întreaga lume folosesc imprimarea 3D pentru a imagina și crea obiecte cu design inovator”, a subliniat Amza.

Expoziţia va putea fi vizitată gratuit până pe data de 23 iunie 2017.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.