Mark Zuckerberg, anunță intenția de a se concentra asupra garantării confidențialității pe internet pentru utilizatorii platformei sale, după un an în care problemele legate de intimitate și securitate a datelor i-au dat bătăi de cap, arată un text publicat de șeful companiei.

Messenger și WhatsApp o să ajungă principalele moduri de comunicare pentru utilizatorii Facebook. În același timp, fondatorul rețelei de socializare online a subliniat faptul că viitorul Facebook va fi orientat mai mult spre asigurarea confidențialității, arătând că platformele care vor proteja intimitatea comunicării vor deveni “chiar mai importante decât cele deschise de astăzi”.

Zuckerberg afirma urmatoarele: “Cred că viitorul comunicării se va îndrepta spre servicii confidențiale, criptate, de care oamenii pot să fie siguri că vor păstra în sfera privată ceea ce își spun, iar mesajele și conținutul nu vor rămâne disponibile pentru totdeauna”

CEO Facebook a spus că, pe parcursul anului următor, încă mai sunt multe amănunte și înțelegeri de pus la punct pentru a implementa noile principii ale companiei sale și că demersurile pe care le are în vedere sunt încă în stadii inițiale. Compania se angajează să consulte experți, parteneri din industrie și guverne din toată lumea pentru a găsi soluțiile cele mai flexibile.

 

SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.