Facebook anunță formarea unui “consiliu independent de supraveghere” ce va putea modifica deciziile luate de Mark Zuckerberg în ceea ce privește conținutul permis sau interzis pe platforma online.

“Facebook nu are un consiliu de supraveghere”, spune Bernie Hogan, cercetător la Oxford Internet Institute. “Singurul vot care contează cu adevărat este cel al acționarului majoritar, Mark Zuckerberg”, a completat acesta.

Facebook a publicat documente despre acest consiliu de supervizare a conținutului (Oversight Board) și speră ca până la finele anului să fie stabilită componența de început a acestui comitet, notează sursa citată.

În cadrul consiliului, se vor lua decizii despre ce tip de conținut este permis pe Facebook și pe serviciile companiei.

Această “Curte Supremă” va avea, în final, 40 de membri din toată lumea, însă la început componența va fi redusă la 11 angajați și va fi plătită în avans, prin intermediul unui cont finanțat de Facebook.

”Deciziile board-ului vor fi definitive, chiar dacă eu sau altcineva de la Facebook nu suntem de acord”, a susținut fondatorul companiei, Mark Zuckerberg.

Facebook își multiplică inițiativele prin care încearcă să recâștige încrederea utilizatorilor după ce o serie de scandaluri i-au afectat imaginea, scandaluri legate de gestionarea conținutului care incită la ură, dar și de modul în care s-au răspândit dezinformările.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.