Campioana Spaniei, FC Barcelona, a devenit clubul care are cele mai mari cheltuieli cu salariile jucătorilor pe an. Clubul blaugrana are o creștere de 42% față de anul 2017. Potrivit KPMG, oficialii catalani plătesc 562 de milioane de euro pe salariile lui Messi & Co.

Creșterea masivă a cheltuielilor s-a produs în momentul în care Philippe Coutinho a semnat cu Barcelona (n.red. – echipa a plătit, în 2018, 160 de milioane de euro pe transferul brazilianului), dar și venirea lui Ousmane Dembele de la Borussia Dortmund și prelungirile contractelor mai multor jucători, printre care și vedeta echipei, Lionel Messi, au situat-o pe formația de pe Camp Nou în topul listei “Campionii Europei 2019”, realizată de Football Benchmark de KPMG.

Studiul a analizat echipele și situațiile financiare ale campioanelor din cele mai importante 8 ligi din Europa. Pe locul secund se situează PSG, cu un lot care o costă 332 de milioane de euro, cu 20% mai mult decât anul precedent.

Potrivit analizei KPMG, singura echipă care a scăzut în ceea ce privește cheltuielile cu salariile este Manchester City, care are cu 5% mai puțin față de anul precedent. Cu toate acestea, potrivit acestui studiu, formația lui Pep Guardiola are cel mai valoros lot dintre toate cluburile de fotbal, 1.182 de milioane de euro, în timp ce campioana Franței, PSG, îi are în lot pe primii doi, cei mai scumpi jucători din lume, Neyma (229 milioane de euro) și Kylian Mbappe (215 milioane de euro). Lionel Messi ocupă locul al treilea cu 203 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.