Cea de-a 12-a ediție a Festivalului de film One World România, care se va desfășura între 15 și 24 martie, în București, va avea ca temă cei treizeci de ani trecuți de la Revoluția din 1989, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de organizatori.

Prima zi a evenimentului, 15 martie, va fi marcată de spectacole și de o dezbatere.

Piesa “An Tan Tina”, realizată de Nicoleta Lefter, va avea două reprezentații la Palatul Univers, de la ora 17.00, respectiv ora 22.00. Aceasta este creată după cartea “Fals tratat de manipulare”, scrisă de Ana Blandiana, ce reprezintă o paralelă între tipul de manipulare folosit în prezent și cel din comunism. Spectacolul va mai fi pus în scenă și pe 16, 18, 20, 22 și 24 martie.

De la ora 20.00, la Mezanin, va avea loc o dezbatere care abordează mișcările civice și primele partide de opoziție apărute după 1990. La aceasta vor participa Ana Blandiana, Radu Filipescu, Mona Muscă, Smaranda Enache și Radu Vancu. La orele 19.00 și 21.00 vor avea loc, la Salonul de Proiecție, programe tematice care abordează producția studioului de film “Alexandru Sahia” în contextul anului 1989, dar și în anii imediat următori.

Evenimentele din decembrie 1989, dar și din anii care au urmat vor fi abordate din numeroase perspective, precum cele politice, de intimitate și de sexualitate și de istorie și arhitectură. Printre temele abordate în festivalul de film se vor număra schimbările constituționale, aderarea României la Uniunea Europeană, începuturile industriei de publicitate din România, dezincriminarea homosexualității, casele demolate și cele rămase în picioare în urma experimentelor sociale la care a fost supus Bucureștiul și arhitectura postbelică în peisajul actual.

Biletele și rezervările pot fi făcute pe site-ul oficial al festivalului One World Romania, dar și pe site-ul eventbook.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.