– Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că, din informațiile pe care le deține, până la acaestă oră, Partidul Social Democrat are circa patru-cinci propuneri de candidați pentru funcția de premier, pe listă fiind și doamne.

“Din câte știu eu, până la această oră, sunt circa patru-cinci propuneri de candidaţi, şi colegi din partid, şi oameni de stânga, chiar dacă nu au carnet de partid, care au colaborat cu noi. Sunt şi doamne”, a declarat Gabriela Firea, într-o intervenție telefonică la România Tv.

Edilul a precizat că noul lider de la Palatul Victoria trebuie să știe să-și alcătuiască echipa.

“Un om care să aibă o reputație de netăgăduit, să fie un om onest, un profesionist, un om care, aș adăuga eu, să știe să coordoneze echipe, să știe să își impună respectul pentru că, dacă este ceva de reproșat fostului manager al a Guvernului este această lipsă a calității de a crea echipe integrale”, a mai spus Firea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că va desemna un premier după ce va asculta “toate părţile” şi va trage concluziile, afirmând că majoritatea va fi verificată în Parlament.

Surse din PSD au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, şi liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, sunt, la acest moment, variantele social democraților pentru funcţia de premier, o decizie în ce priveşte varianta finală urmând a fi luată luni, prin vot, în CExN.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.