Gabriela Firea susține, referitor la refuzul premierului Sorin Grindeanu de a demisiona și la susținerea acestuia de către Victor Ponta, că “s-a dorit înființarea unui nou partid care să crească și să încline balanța.”

“Domnul Grindeanu a arătat că nu mai e hotărât să aibă susținerea majorității parlamentare și am fost curioși și noi ce va ieși la suprafață. A apărut domnul secretar general al Guvernului în persoana domnului Ponta, care imediat după instalarea Guvernului Grindeanu făcea afirmații că niciun avion nu e condus bine de doi copiloți și domnul Grindeanu trebuie lăsat în pace. (..) Nu e concluzia partidului, e concluzia mea: s-a dorit înființarea unui nou partid, el deja s-a înființat, s-au rupt câțiva parlamentari de la ALDE, s-a dorit să se rupă și câțiva de la PSD pentru a avea din nou pe scena politică un partid mic care poate să crească și să încline balanța”, a declarat la Antena 3 Gabriela Firea.

În privința parlamentarilor PSD care au votat împotriva moțiunii, edilul anunță că “în ședința de sâmbătă se va lua o decizie în consecință. Se va lua o decizie în comitetul executiv în concordanță cu cele decise anterior, trebuie să fie dat și un exemplu. Probabil cei care vor înțelege că au greșit, în câteva luni, un an, s-ar putea întoarce în echipă. Vom vedea pentru fiecare caz în parte ce decizie se va lua. Sunt colegii noștri care nu au înțeles că e mai importantă țara.”

Referitor la următorul premier, primarul general al Capitalei a declarat că și-ar dori “să fie o femeie” deși lucreză “foarte bine și cu bărbații”, precizând că Liviu Dragnea a anunțat că în comitetul executiv de sâmbătă va veni cu câteva propuneri, urmând a se stabili dacă decizia va fi luată sau nu prin vot.

“Toți candidații vehiculați în presă se înscriu sau respectă profilul. Viorica Dăncilă, Florin Georgescu, domnul rector ASE Istudor, doamna Carmen Dan, dintre cei vehiculați în ce mă privește sunt alegeri bune”, a mai spus Firea.

Întrebată dacă ar accepta funcția de prim-ministru, Firea a spus : “Este foarte important să-mi închei cu bine acest mandat. Unui primar îi trebuie minimum un mandat pentru a lăsa o urmă pozitivă în ceea ce privește realizările sale.”

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.