Din Amazon până în Zambezi, sezonul de iarnă vine cu o ofertă bogată de croaziere pe fluvii exotice, care pornesc de la 4.500 de dolari de persoană, potrivit The Telegraph.

Zambezi

Malurile apelor din Botswana găzduiesc una dintre cele mai bogate faune din Africa, iar vastul Parc Național Chobe adăpostește elefanți, lei, girafe și hipopotami. Croazierele pe fluviul Zambezi încep din Kasane, iar excursiile includ cascada Victoria, Cape Town și Johannesburg. Prețul pentru o astfel de călătorie poate porni de la 9.500 de dolari pentru nouă nopți.

Irrawaddy din Mandalay

Irrawaddy leagă cei mai înalți ghețari din Himalaya de apele tropicale din Oceanul Indian, prin câmpiile vaste ale Myanmarului. Cele mai potrivite luni pentru croaziere sunt între noiembrie și februrie, când căldura și umiditatea sunt la niveluri coborâte. Croazierele pornesc din Mandalay, trec prin Bagan şi includ templul budist din Ananda. O astfel de excursie costă de la 3.500 de dolari pentru șapte nopți.

Bagan

Din Tibetul central, prin statul indian Assam, fluviul de aproape trei mii de kilometri Brahmaputra trece prin Bangladesh, se unește cu Gangele și ajunge în golful Bengal. Turiștii pot vedea plantații de ceai, junglă deasă, rinoceri, vulturi, delfini. O croazieră pornește de la 4.500 de dolari pentru șapte nopți.

Nil

Cele mai multe croaziere pe Nil acoperă o distanță de aproape 200 de kilometri, între Luxor și Aswan, incluzând Valea Regilor, o zi de ședere în Cairo și vizite la piramidele din Giza și Saqqara. Majoritatea croazierelor pornesc de la 4.500 de dolari pentru nouă nopți.

Amazon

Fluviul parcurge o varietate bogată de peisaje, unde se găseşte o faună spectaculoasă. Croazierele, de la 4.500 de dolari pentru 14 nopți, pornesc din orașul brazilian Manaus și oferă turiștilor șansa de a vedea delfini, broaște taricaya, lamantini, păsări colorate. Excursiile includ Parcul Național Anavilhanas și arhipelagul Rio Negro.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.