Preşedintele Klaus Iohannis şi Prima Doamnă, Carmen Iohannis au găzduit joi o recepţie în onoarea preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ocazie în care, pe gazonul Palatului Cotroceni, au răspuns „prezent” principalele figuri politice ale momentului.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu s-au aflat în auditoriul care a urmărit discursul destul de lung al preşedintelui Iohannis şi intervenţia ceva mai scurtă a preşedintelui Comisiei Europene Jean Claude Juncker.

După acest moment, cei menţionaţi s-au retras pentru câteva minute la discuţii în spatele „uşilor închise”.

Între timp, invitaţii s-au s-au împărţit în grupuri, după afinităţi ştiute, neştiute sau surprinzătoare. Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a abordat pe preşedintele PSD Liviu Dragnea, iar preşedintele Iohannis s-a întreţinut, „la vedere” cu al doile om în stat, Călin Popescu Tăriceanu.

Mai la „marginea terenului”, la umbră, procurorul-şef al DNA Laura Kovesi a stat în grup cu procurorul general Augustin Lazăr, procurorul-şef al DIICOT Daniel Horodniceanu şi purtătorul de cuvânt al SRI.

În asistenţă s-au mai aflat patriarhul Daniel, arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu, preşedintele COSR Mihai Covaliu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şeful Statului Major General al Armatei, Nicolae Ciucă, directorul STS Marcel Opriş, miniştri, foşti miniştri, parlamentari, europarlamentari, oameni de afaceri, bancheri, militari de rang superior, diplomaţi, jurnalişti.

Unul din momentele animate ale recepţiei a fost acela în care perechea prezidenţială s-a pozat cu invitaţii. Mai mulţi parlamentari s-au aşezat disciplinat la coadă pentru instantaneele cu soţii Iohannis. Printre cei care nu au ratat momentul foto a fost şi ex-premierul Dacian Cioloş, care a venit la recepţie cu soţia.

Altfel, joi a fost prima zi însorită , după un şir de zile reci, condiţiile meteo blânde reflectându-se şi în ţinutele elegante ale doamnelor, multe pastelate, câteva accesorizate cu pălării „chic”, de garden party.

Preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker s-a aflat în vizită oficială în România. Şeful Executivului comunitar a avut întrevederi cu preşedintele Iohannis şi premierul Grindeanu, a susţinut un discurs în faţa Parlamentului şi a purtat un dialog cu cetăţenii, pe teme europene.

Spre finalul recepției, soții Iohannis au făcut poze cu cei prezenți la eveniment. Mai multi parlamentari s-au așezat la coadă pentru a prinde o fotografie cu șeful statului și cu prima doamnă. Între cei care s-au fotografiat alături de familia prezidențială s-a numărat și fostul premier Dacian Cioloș, care a venit la Cotroceni însoțit de soție.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.