Fostul vicepreședinte ANAF, Romeo Nicolae, trimis în judecată de DNA Ploiești pentru trafic de influenţă, a fost achitat, luni, de Tribunalul Prahova. Decizia nu este defintivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistrații Tribunalului Prahova au decis, luni, să îl achite pe Romeo Nicolae, trimis în judecată de DNA Ploiești pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Totodată, a fost dispusă ridicarea sechestrului asiguratoriu instituit prin asupra sumei de 21.305 lei, depusă de Nicolae Romeo Florin.

Decizia nu e definitivă, având drept de apel în 10 zile de la comunicare.

În 27 noiembrie 2015, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a lui Romeo Nicolae, la data faptelor consilier superior în cadrul ANAF- Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, fost vicepreședinte ANAF și fost director general al Direcției Generală Antifraudă Fiscală, acuzat de trafic de influenţă.

„În calitate de consilier superior în cadrul ANAF – Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, în cursul lunii iulie 2010, inculpatul Nicolae Romeo-Florin a pretins și primit de la un denunțător, reprezentant al unei societăți comerciale, echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din cadrul ANAF pentru soluționarea favorabilă a unei contestații formulate de firma omului de afaceri împotriva unei decizii de impunere”, au arătat procurorii DNA.

Potrivit dociumentului, decizia de impunere respectivă, privind obligații fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei, fusese emisă ca urmare a unei inspecții fiscale, de către reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova. Ulterior, decizia de impunere a fost desființată parțial de ANAF- Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor, în sensul diminuării obligaților de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei, la suma de 1.097.923 lei.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.