Fotografia cu strângerea de mână dintre Gabriel Oprea și fostul președinte american Barack Obama, despre care internauții au spus că este trucată, fiind prezente mai mult elemente care ridică semne de întrebare, a ajuns subiect la Euronews. Jurnaliștii amintesc și de scandalul doctoratului lui Oprea

Fostul vicepremier al României a trucat o fotografie cu o strângere de mână cu Barack Obama, care nu a fost niciodată surprinsă de cameră, notează Euronews.

Publicația menționează că în postarea de pe Facebook, care însoțește poza, Oprea vorbește eforturile pe care le-a făcut în mandatul său pentru întărirea relațiilor cu Statele Unite.

“Aceasta nu ar fi o problemă, dar aceeași fotografie, făcută de ambasada României în SUA conține o diferență notabilă. În fotografia oficială este Traian Băsescu, fostul președinte al României, cel care dă mâna cu Obama, și nu Gabriel Oprea”, se arată pe Euronews.

Utilizatorii Facebook s-au grăbit să arate fake-ul și au scris despre poziția nenaturală a lui Gabriel Oprea, expresia facială, pentru că oficialul român nu privea spre Barack Obama, dar și despre ceasul de pe șemineu, din camera Roosevelt, care are cifre arabe, în timp ce în fotografia lui Oprea ceasul nu are deloc cifre.

Euronews amintește și de scandalul doctoratului plagiat în care a fost implicat Gabriel Oprea.

Întâlnirea dintre Traian Băsescu, Gabriel Oprea și ministrul de atunci Bogdan Aurescu, a avut loc în anul 2011, iar Gabriel Oprea a vrut să rememoreze acel moment, postând mai multe fotografii pe Facebook.

Între timp, poza a devenit virală în mediul online, iar internauții au trucat-o atfel încât Oprea apare fie în pictura lui Michelangelo din Capela Sixtină, fie alături de Hitler sau Elvis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.