Franţa a câştigat, duminică, al doilea titlu mondial din istorie la handbal masculin de la categoria sub 21 de ani, după ce a învins Croaţia în finala mare cu scorul de 28-23. Medalia de bronz a fost cucerită de Egipt, după ce a dispus de Portugalia, cu scorul de 37-27.

În faza grupelor, Franţa a suferit două înfrângeri, 23-27 cu Suedia şi 32-37 cu Egipt, dar odată intrată în fazele eliminatorii a fost de neoprit. După ce a eliminat Spania (ţara gazdă), Danemarca şi Egipt, echipa lui lui Johann Delattre nu i-a dat nicio şansă Croaţiei în ultimul act. Franţa s-a desprins destul de devreme la 5-6 goluri, a condus chiar şi la 7 goluri, 11-4 (min. 19), reuşind apoi să-şi ţină adversara la distanţă până la final. În ciuda eforturilor, croaţii nu au putut să se apropie la mai mult de trei goluri, 25-22.

Franţa a câştigat al doilea titlu la categoria U21, după trofeul cucerit în 2015. Mulţi jucători aparţin deja echipelor Montpellier, PSG şi St. Raphael. Generaţia 1998-1999 a Franţei a câştigat trei dintre cele patru turnee finale în sectorul juvenil. A ratat aurul doar anul trecut, la Euro U20, când a cedat în faţa Sloveniei cu 31-30.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.