Organizația United Way Worldwide a anunțat că fundația actorului Leonardo DiCaprio a donat un milion de dolari pentru persoanele afectate de Uraganul Harvey, informează agenția de știri The Associated Press.

“Suntem incredibili de recunoscători pentru generozitatea lui Leonardo DiCaprio și a fundației sale”, a declarat Brian Gallagher, președintele și directorul United Way Worldwide.

DiCaprio și fundația sa au făcut în trecut donații pentru victimele unor dezastre naturale precum cutremurul cu magnitudinea de 9 grade din Oceanul Indian din anul 2004 sau Uraganul Sandy din 2012.

United Way estimează că refacerea regiunii afectate de Uraganul Harvey va dura mai mulți ani.

Mai multe celebrități au făcut donații consistente pentru victimele uraganului, inclusiv actrița Sandra Bullock, care a donat un milion de dolari Crucii Roșii Americane.

Uraganul Harvey, de categoria 4, a generat ploi torenţiale şi rafale de vânt cu viteze de până la 210 km/h în statul Texas, distrugând case, maşini şi provocând inundaţii de amploare. Transformat între timp în furtună tropicală, uraganul a afectat și statul vecin, Louisiana.

Bilanţul uraganului a ajuns la cel puțin 33 de morţi în statele americane Texas şi Louisiana, iar aproximativ 30.000 de persoane sunt sinistrate. Pagubele cauzate de Uraganul Harvey sunt de ordinul zecilor de miliarde de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.