Gabriel Vlase a demisionat, joi, din funcţia de deputat şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, demisia fiind previzibilă în contextul în care a fost validat, miercuri, în funcţia de director al Serviciului Informaţiilor Externe

“Subsemnatul Petru Gabriel Vlase, îmi prezint demisia din funcţia de deputat şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, având în vedere numirea mea în funcţia de Director al Serviciului de Informaţii Externe”, prevedere cererea înaintată preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Deputatul PSD, Gabriel Vlase, a fost validat miercuri, de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului la șefia SIE. Au fost exprimate 341 de voturi „pentru” și 31 „împotrivă”.

Acesta va depune, joi, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, jurământul ca director al Serviciului de Informații Externe, a anunțat miercuri Administrația Prezidențială.

Gabriel Vlase, a primit, luni, aviz favorabil pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe, în comisia de control al SIE.

“Nu pot să spun că am obiective majore în sensul că trebuie făcute schimbări radicale începând de a doua zi. Sunt situații care trenează de ceva ani în ceea ce privește armonizarea legislației pentru că legislația este destul de veche, iar legislația este la 20 de ani de la apariția legii 1. Exact 20 de ani sunt. Între timp, România a devenit membru NATO, cu responsabilități și în spațiul european, și în spațiul nord-atlantic. În primul rând, chestia cu armonizarea legislației,. În al doilea rând, situațiile specifice din aparat, pentru că și acolo sunt probleme în ceea ce privește încadrarea, beneficiile, dacă vreți partea în care privește partea angajaților din serviciu”, a afirmat Gabriel Vlase, după audierea în Comisia de control al Serviciului de Informații Externe, explicând care vor fi obiectivele sale la șefia SIE.

Preşedintele Klaus Iohannis, a transmis pe 14 iunie, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a lui Petru-Gabriel Vlase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.