Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a avut, luni, o întâlnire cu Ionuț Lupescu, candidat la șefia FRF, pentru a discuta detalii tehnice legate de campionatul Euro 2020, care va avea loc la București, dar și despre o serie de proiecte de dezvoltare a infrastructurii sportive.

“Respectăm cu strictețe calendarul pregătirilor pentru meciurile din finală Euro 2020, pe care le va găzdui Bucureștiul, astfel încât aceste competiții de talie internațională să se desfășoare la cel mai înalt nivel. Având în vedere experiență pe care ați avut-o în cadrul UEFA, din poziția de director tehnic pe care ați ocupat-o timp de șapte ani, va invit să ne oferiți expertiză dumneavoastră în acest proces amplu de organizare și să faceți parte din grupul de lucru constituit în cadrul Municipalității”, a declarat Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă trasmis de Primăria Generală a Capitalei.

Fostul fotbalist, Ionuț Lupescu, a precizat că va sprijini Capitala pentru campionatul pe care il va găzdui peste doi ani.

“Am susținut, din poziția pe care am ocupat-o în cadrul UEFA, nominalizarea Bucureștiului că oraș-gazdă al turneului final UEFA 2020 și voi continuă să sprijin toate proiectele Municipalității care sunt menite să promoveze sportul și România în lume”, a spus fostul fotbalist și candidat la șefia Federației Române de Fotbal.

De asemenea, Ionuț Lupescu a subliniat că dacă va câștiga alegerile FRF, va elabora un Plan Național Strategic de Dezvoltare a Sportului, după modelul marilor capitale europene, dar și sporirea măsurilor de securitate pe stadioane, pentru prevenirea oricăror acte de vandalism sau violență.

Primarul General a menționat, în cadrul întâlnirii cu Ionuț Lupescu, că vor fi demarate mai multe proiecte de dezvooltare a infrastructurii sportive în Capitală.

“Încă de la preluarea mandatului de Primar General am susținut că, pe lângă investițiile în infrastructură, pe lista de priorități a orașului trebuie să se regăsească și sportul. Ne dorim să demarăm în cel mai scurt timp un amplu proces de resuscitare a sportului de masă, pentru că sportul reprezintă sănătatea unei națiuni. De aceea am înființat Compania Municipală ‘Sportul pentru toți’ care va derula campanii în școli pentru a-i atrage pe copii să se înscrie la competițiile sportive pe care primăria le organizează sau la secțiile din cadrul Clubului Sportiv Municipal București”, a adăugat Firea.

Potrivit acesteia, nouă companie înființată de Municipalitate va construi baze sportive noi sau le va reabilita pe cele existente, astfel încât bucureștenii să beneficieze de o insfrastructura sportivă la cela mai înalte standarde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.