Geoană , despre Turcescu : Fostul candidat PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană, a arătat, luni, în faţa Comisiei de anchetă a acelui scrutin, referindu-se la Robert Turcescu , membru al acestui for, că este de Cartea Recordurilor ca un ofiţer acoperit să modereze o dezbatere prezidenţială.

Geoană a fost întrebat, luni, dacă apreciază că Robert Turcescu s-a achitat cu imparţialitate de sarcina de a modera dezbaterea din 2009, având în vedere dezvăluirile sale ulterioare, privind faptul că a fost locotenent-colonel sub acoperire.

„Privind acum în retrospectivă, în lumina pe care o revarsă abundenţa de dezvăluiri asupra acelui moment, ne face să ne uităm cu ochi proaspeţi la acel moment. Cred că suntem în Cartea Recordurilor, în care un ofiţer acoperit moderează o dezbatere prezidenţială. În sine, este o operaţiune excepţională. Nu ştiu dacă există undeva în lumea democratică cât de cât autentică o situaţie în care un ofiţer acoperit să modereze. Cum un ofiţer acoperit a ajuns în situaţia respectivă, asta este iarăşi o întrebare interesantă”, a răspuns Geoană.

El a arătat că nu ar fi acceptat ca acesta să modereze dezbaterea dacă ar fi ştiut că este ofiţer acoperit.

„Situaţia este absolut inedită şi, într-un fel, arată încă odată un mod de operare şi acesta este de fapt ce deranjează mai mult decât elementul personal, cu ce metode câştigă cineva alegerile. Este un lucru care, privind acum în retrospectivă, este absolut inacceptabil şi cred că este o operaţiune pe care cei care, eventual, repet, condiţionez şi contextualizez declaraţiile mele, dacă au avut cumva în vedere să pună un acoperit să modereze o dezbatere prezidenţială – este extrem, extrem, de grav”, a adăugat Geoană.

El a arătat că este vorba despre „piese disparate dintr-un puzzle, dintr-un tablou” care conturează o „operaţiune deliberată, determinată, de folosire a unor instrumente care depăşesc limita democraţiei”.

La rândul său, deputatul PMP Robert Turcescu, membru al Comisiei, a precizat că „celebra listă” cu avansările făcute “la secret” de Gabriel Oprea” şi răspunsul MApN arată că avansarea sa în grad, sub „acoperirea” lui Oprea, s-a întâmplat la mult timp după dezbaterea prezidenţială din 2009.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.