Ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a subliniat luni sentimentul de responsabilitate al Berlinului în urma preluării președinției rotative a Consiliului de Securitate al ONU, despre care a spus că a fost „în inima” ONU, relatează DPA.

„Vrem să facem ceva pentru a sprijini Consiliul de Securitate al ONU în rolul său în abordarea păcii și securității globale”, a declarat Maas reporterilor din New York.

Maas s-a aflat în New York pentru a prelua conducerea consiliului pentru luna aprilie. Ministrul de Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian, a fost, de asemenea, la sediul ONU să predea ştafeta Parisului, care a prezidat consiliul în luna martie.

Maas a fost evaziv luni, într-o chestiune în care Franța și Germania nu au reușit să se pună de acord: câștigarea unui loc permanent în consiliu pentru Europa

„Acesta este un subiect care este discutat într-o măsură mai mare în Germania decât în ​​Franța. Știm că este vorba despre înțelegerea de către Franța a identității sale culturale”, a spus Maas.

Franța dorește să își păstreze independența în consiliu și este, prin urmare, împotriva stabilirii unui loc permanent pentru Europa în Consiliu.

„Vom vedea cum se procedează pe termen lung în ceea ce privește locurile în Consiliul de Securitate al ONU, dar va fi cu siguranță o chestiune foarte, foarte lungă”, a spus Maas.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.