Fostul parlamentar Sebastian Ghiță a declarat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, că fostul șef de stat Traian Băsescu i-ar fi ajutat pe mulți dacă ieșea cu dovezi în ultimii ani, susținând că fostul președinte a fost abandonat de SRI în ultimele zile de mandat.

Sebastian Ghiță a declarat, legat de înregistrarea cu fostul președinte Traian Băsescu, în care acesta îi vorbește despre întâmplările din biroul său, pe care le-a înregistrat și care s-au desfășurat în prezența lui Florian Coldea, Kovesi și a Cameliei Bogdan, că discuția dintre ei a fost înregistrată probabil într-un restaurant.

“Am fugit vreo doi ani de zile prin toate restaurantele din București ca să nu fim înregistrați. Ne-au mai înregistrat, de mai multe ori. (…) dar pentru binele public și ca să știm părerea fostului președinte despre ce s-a întâmplat, pentru că domnul președinte a tot evitat să o spună și o tot spunea pe la nunți botezuri și cumetrii, poate că trebuia să se afle o dată. Și nu pricep, totuși, fiind un om curajos și un om care știe că s-a întrecut măsura și că doamna Kovesi, Florian Coldea au exagerat lucrurile agreate chiar și cu dânsul, nu pentru a-și salva familia sau spăla imaginea, sau a obține avantaje, ci că a fost fost președinte, pentru că a greșit în anumite situații și eu consider că era dator să vină și să apere oameni. Nu pe Ghiță, nu pe Miță, nu pe Piță, pe toți. Era dator”, a afirmat Ghiță, într-un interviu pengtru Evenimentul Zilei.

Întrebat dacă Băsescu știa că este înregistrat, Ghiță a negat. Cât privește alte înregistrări pe care fostul președinte ar putea să le aibă, Ghiță a declarat că acestea ar putea să existe, dar nu l-au ajutat cu nimic pe Traian Băsescu.

“Au existat multe momente în care mi-a spus că da, că au încercat să-i spargă și serverul, că le-a pus pe un hard de nu știu câți giga sau nu știu ce meșterea pe acolo. Se apucase de IT. Și se poate. Vreau să vă spun că e un tip de personalitate care poate face înregistrări, dar se vede că nu i-au folosit la ceva, la ceea ce a crezut. Coldea n-a mai reușit să-i livreze mai mult. Ginerele a pățit ce a pățit, fetele sunt într-o situație destul de grea și mă gândesc: singura datorie pe care o avea era față de toți oamenii. Să spună: „Asta nu e bine, am dovezile astea”. Poate ne-ar fi scăpat pe toți de acești 2-3 ani, de haules-baules, Portocală, Onea… “, a mai declarat Ghiță.

Întrebat cât de tare poate fi păcălit un președinte de către servicii, Ghiță a afirmat: “e ca atunci când pici de sus, te doare rău. Așa și când ești cât mai cocoțat în vârful piramidei statale, uneori observi că butonul ăla de care zicea președintele Băsescu că apăsa și ducea la Florian Coldea, la un moment dat i-au luat firul de la buton. El apăsa, dar nu mai livra butonul. Aia e cea mai mare păcăleală. A rămas singur, suspendat, era un fel de șeful bufniței în ultimele zile și cred că și-a și dat seama și a renunțat să mai facă năzdrăvănii cu decrete de demis generali în ultimele zile. I-a spus și Maior: „Domnule președinte, ne facem de râs”, a mai spus Sebastian Ghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.