Google va investi 550 de milioane de dolari în gigantul chinez JD.com, cu scopul de a-și face simțită mai mult prezența pe piața asiatică în continuă dezvoltare, relatează Reuters.

Investiția strategică are de asemenea o importanță majoră în lupta gigantului american cu rivalii de pe teritoriul Statelor Unite, cum ar fi Amazon.com.

Ambele părți vor beneficia de pe urma acestui parteneriat, în urma căruia produsele de pe site-ul JD vor fi incluse în serviciul de cumpărături online Google. Astfel, prezența retailerului se va extinde în afara Chinei și Asiei de Sud-Est, ajungând să aibă o prezență importantă și pe piața americană și europeană.

Inițial, parteneriatul nu va include mari schimbări în ceea ce privește inițiativele Google în China, deoarece serviciile de bază ale companiei americane sunt blocate pe teritoriul țării comuniste în urma refuzului de a-și cenzura conținutul conform cerințelor locale.

Google își înmulțește astfel investițiile pe teritoriul Asiei, unde dezvoltarea rapidă a clasei de mijloc și lipsa unei infrastructuri în retail și finanțe a creat un câmp de luptă între giganții internetului din SUA și China.

Pentru JD, înțelegerea cu Google arată o determinare în construirea unor alianțe globale, care să ajute la depășirea celuilalt retailer important din Asia, Alibaba. „Acest parteneriat cu Google oferă multe posibilități de a oferi o experiență de cumpărături superioară consumatorilor din întreaga lume”, a declarat Jianwen Liao, directorul strategic al JD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.