Guvernul a aprobat, joi, ordonanța de urgență privind parteneriatul public privat, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, afirmând că vechea lege conținea anumite paralelisme legislative, erori de definire și anumite dispoziții neclare.

”Ordonanța de urgență privind parteneriatul public privat a fost aprobată în ședința de guvern. Textul legii privind parteneriatul public privat conținea anumite paralelisme legislative, erori de definire, anumite dispoziții neclare, așadar a fost necesară această ordonanță de urgență care rezolvă foarte multe dintre problemele din acest domeniu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

El a mai spus că OUG prevede că că parteneriatul public privat are ca obiect realizarea sau, după caz, reabilitarea și/sau extinderea unui bun care va aparține patrimoniului partenerului public.

”Ordonanța reglementează posibilitatea de a se realiza în parteneriatul public privat și proiecte care presupun exclusiv operarea unui serviciu public, de exemplu spitale care au nevoie de investiții. Printre elementele principale ale parteneriatului public privat avem durată de cel puțin cinci ani a raporturilor contractuale care să permită partenerului privat recuperarea investiției și realizarea unui profit rezonabil, aspecte privind finanțarea proiectului, aspecte privind distribuirea riscurilor”, a mai spus Nelu Barbu.

Liviu Dragnea anunţa încă de luni că Executivul va da, în sedinţa de joi, ordonanţa privind parteneriatul public privat, precizând că aceasta ”poate descătuşa” investiţii mari.

”Este vorba de proceduri simple care vor fi adoptate prin ordonanţa de urgenţă, care să comprime termenele, şi o lege clară care să nu dea naştere la interpretări şi care să dea şi siguranţă autorităţii publice, să dea siguranţă şi investitorului privat, să dea siguranţă şi funcţionarilor care vor şi implicaţi în aceste proceduri”, a mai spus Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.