Premierul Viorica Dăncilă a anunțat la începutul ședinței de Guvern de miercuri alocarea de către Guvern a 50 de milioane de euro ajutor de minimis pentru cultivarea tomatelor în spații protejate și a 2 milioane de euro pentru producția de usturoi.

“Pentru al treilea an consecutiv sprijinim agricultorii să cultive tomate în spații protejate. Anul acesta vom aloca 50 de milioane de euro pentru finanțarea acestui program care se bucură de interes din ce în ce mai mare din partea fermierilor. Dacă în anul 2017, primul an de aplicare, sprijinul a fost acordat pentru aproximativ 8000 de agricultori, anul trecut numărul beneficiarilor s-a dublat , a crescut la peste 16.500. De asemenea, începând cu acest an, vom demara un program similar pentru susținerea producției de usturoi românesc. Este un program care se va derula sub forma unei scheme de ajutor de minimis, gândită pentru o perioadă de trei ani, respectiv 2019-2021 iar bugetul alocat pentru primul an este de 2 milioane de euro”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

De asemenea, șeful Executivului a anunțat că săptămâna aceasta au intrat în România 300 de milioane de euro pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

“Săptămâna aceasta au intrat în țară aproape 300 milioane de euro pentru susținerea PNDR, ceea ce înseamnă că de la începutul anului, agricultura românească și dezvoltarea rurală au beneficiat deja de peste 1,5 miliarde de euro din fonduri europene. În primele zile ale lunii martie vor mai intra din Fondul European de Garantare Agricolă încă 175 de milioane de euro pentru fermieri. Toate aceste sume se adaugă celor 6 miliarde de euro încasați în perioada 2017-2018”, declarat Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.