Guvernul ar putea adopta, marți, o ordonanță de urgență care prevede extinderea programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii de învățământ preuniversitar de la 50 la 150 de unități de învățământ.

„ Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi până la sfârşitul anului 2020, în perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarilor şi elevilor din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, denumite în continuare unităţi – pilot, li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar, TVA inclus”, prevede proiectul de OUG, aflat pe ordinea de zi a ședinței Executivului de marți.

Actul normativ prevede, totodată, că la finalul anului 2020, la închiderea programului pilot, Guvernul poate decide extinderea programului, în funcție de impactul pe care acesta l-a avut.

Guvernul va discuta, marți. și despre o ordonanță de urgență care prevede modificarea şi completarea Legii 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare. Actul normatic prevede înlăturarea blocajului existent la acest moment în ceea ce priveşte ocuparea posturilor vacante din sistemul penitenciar.

Pe ordinea de zi a ședinței de marți se află și mai multe proiecte de hotărâre, printre care: – proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Consolidare şi modernizare pavilioane din cazarma 429 Bucureşti”

-proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii Muzeului Bucovinei în Muzeul Naţional al Bucovinei.

VIAtenews
SURSĂmediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.