Premeirul Mihai Tudose a stabilit luni cu reprezentanții ambasadei Spaniei la București măsuri în scopul prevenirii și combaterii cazurilor de exploatare prin muncă a cetățenilor români aflați la muncă în Spania.

Task Force-ul pentru problematica abuzurilor la care sunt expuși muncitorii români și a sclaviei moderne va funcționa sub directa coordonare a prim-ministrului, Ministerul Românilor de Pretutindeni urmând să aibă rol de minister integrator.

“Dorim să extindem și să îmbunătățim cooperarea cu autorităţile spaniole, având în vedere numărul mare de români aflați în Spania și cazurile concrete semnalate în ultima perioadă. Măsurile pe care le avem în vedere vizează combaterea și prevenirea unor astfel de cazuri, informarea persoanelor cel mai expuse unor astfel de riscuri, dar și acordarea de asistență pentru victimele exploatării prin muncă sau ale traficului de persoane”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, transmis că este nevoie de o abordare pro-activă a acestor tematici și a cooptării asociațiilor de români din Spania în eforturile comune ale autorităților române și spaniole.

“Reprezentanții Ambasadei Regatului Spaniei la București și-au exprimat regretul pentru cazul de exploatare prin muncă a unor români din Spania, adăugând că a fost un caz punctual și că nu trebuie pierdut din vedere cât de bine s-au integrat ceilalți români aflați în Spania”, mai precizează guvernul.

La discuții au participat și ambasadorul României în Spania, Gabriela Dancău, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și reprezentanţi ai ministerelor Afacerilor Interne, Afacerilor Externe, Muncii și Justiției Sociale. Delegația spaniolă a fost condusă de Tada Bastida Eizaguirre, prim-secretar și însărcinat cu afaceri, șef al secției consulare din cadrul Ambasadei Regatului Spaniei la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.