Compania HBO a fost criticată din nou de PETA după ce a folosit elefanți reali la filmările pentru serialul SF “Westworld”, animalele fiind supuse unor metode de dresaj abuzive, precum bătăi, electroșocuri și cârlige ascuțite, potrivit hollywoodreporter.com.

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) a transmis o scrisoare deschisă președintelui de programe al HBO, Casey Bloys, după episodul difuzat duminică, ce a inclus și imagini cu elefanți.

“Animalele folosite în filme și producții TV sunt adesea ținute în condiții extreme și provocatoare de stres, lipsite de tot ceea ce este natural și important pentru ele și supuse unor metode de dresaj abuzive, inclusiv bătăi, electroșocuri și cârlige, în absența cărora ele ar părăsi pur și simplu platourile de filmare”, a scris PETA, potrivit unui comunicat.

“Experții PETA au identificat unul dintre elefanții folosiți în «Westworld» ca fiind Tai, deținut de un furnizor celebru, Have Trunk Will Travel. În imagini realizate de martori la acest centru de dresaj, ea poate fi văzută plângând în timp ce i se aplică electroșocuri”, se arată în același comunicat.

HBO a mai fost criticat în trecut de PETA, după ce a folosit un leu în serialul “The Leftovers”, un tigru în “Vice Principals” și un urs în “Silicon Valley”.

În 2012, trei cai au murit în timpul filmărilor pentru serialul “Luck”, fapt care a dus la anularea producției.

PETA spune că există o puternică opoziție din partea publicului privind folosirea animalelor în industria de divertisment, lucru demonstrat de închiderea circului Ringling Bros. după 146 de ani de activitate, precum și de faptul că multe agenții de voiaj au renunțat în ofertele lor la plimbările pe elefanți.

Organizația mai spune că mijloacele tehnice și artistice din prezent permit crearea pe computer a imaginilor cu animale folosite în diverse producții.

HBO a răspuns, luni, acuzațiilor PETA: “Toate animalele folosite în serialele HBO sunt tratate cu extremă grijă și respect în ceea ce privește starea de sănătate, siguranța și bunăstarea. Un reprezentant al American Humane, care vizează siguranța animalelor, a fost prezent pe parcursul filmărilor la «Westworld». Acesta a confirmat că animalele au fost bine tratate, iar producția a primit un calificativ în acest sens («Niciun animal nu a fost rănit»). Analizăm circumstanțele legate de înregistrările privind dresajul, care au vizat și unul dintre elefanții care apar în serial. Desigur, niciuna dintre înregistrări nu a fost realizată în timpul producției serialului și nu reflectă practicile de pe platourile noastre”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.