HC Dobrogea Sud Constanţa a plecat ca din puşcă în 2019, reuşind să obţină maximum de puncte în Liga Naţională după primele trei partide. După victoriile cu HC Buzău şi Dunărea Călăraşi, „delfinii” s-au impus la pas şi în faţa echipei Minaur, scor 39-33, în primul meci al etapei a 17-a.

Jocul a fost echilibrat doar în primele 30 de minute, când diferenţa maximă atinsă a fost de două goluri în ambele tabere. După 17-16 la pauză, Constanţa s-a desprins imediat la trei goluri la reluarea jocului, iar de acolo a avut un galop de sănătate până la final. În minutul 43, HCDS avea deja un avans de opt goluri, scor 27-19, astfel că în ultima parte s-a jucat fără apărări. Astfel, jocul s-a terminat cu un total de 72 de goluri, iar Minaur a încasat nu mai puţin de 22 de goluri numai în partea secundă, mult prea mult pentru o formaţie care încearcă să ajungă în play-off.

În urma acestui rezultat, Constanţa a preluat şefia în Liga Naţională, cel puţin până la partida CSM Bacău – CSM Bucureşti, programată miercuri, de la ora 18:00. În schimb, Minaur rămâne la şase puncte de zona play-off, având şi un meci în plus disputat. În faţa băimărenilor sunt în prezent Dinamo Bucureşti şi Politehnica Timişoara.

Pentru HCDS Constanţa a fost şi ultimul test înaintea debutului în grupele Cupei EHF. „Delfinii” vor juca sâmbătă, de la ora 16:00, în Danemarca, în compania echipei Holstebro.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.