Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins cererea FCSB de suspendare a executării deciziei din decembrie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti, cu privire la interzicerea folosirii numelui Steaua în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal şi în cea a echipei din Liga

“Respinge excepţia lipsei de interes. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de petentul Fotbal Club FCSB SA privind suspendarea executării deciziei nr. 989A/2016 din data de 21 decembrie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a IV-a Civilă, pronunţată în dosarul nr. 31705/3/2015. Dispune, din oficiu, restituirea cauţiunii în cuantum de 1000 lei consemnată cu recipisa CEC Bank cu numărul 4397785/1 din data de 20.04.2017, aflată la poziţia 128 în registrul de valori al instanţei. Definitivă”, este soluţia pronunţată, conform site-ului scj.ro.

Pe 21 decembrie 2016, în litigiul cu Clubul Sportiv al Armatei, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele “Steaua” şi “Steaua Bucureşti” în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la FRF şi LPF.

În urma acestei decizii, clubul lui Becali şi-a schimbat denumirea în FC FCSB, Comitetul Executiv al FRF a aprobat cererea de schimbare a denumirii. Contactat de ProSport, colonelul Florin Talpan, juristul MApN a spus: „Sunt foarte fericit. S-a făcut, din nou, dreptate. Înalta Curte a confirmat că Becali nu are niciun drept asupra mărcii şi a numelui Steaua, care a aparţinut dintodeauna, legal, CSA Steaua“.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.