Aproape 35 de pompieri au intervenit cu opt autospeciale, marți dimineața, timp de mai bine de trei ore, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins patru buncăre cu rumeguș și un filtru de praf ale companiei Kronospan din Sebeș, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că 33 de pompieri au intervenit timp de mai bine de trei ore cu opt autospeciale și o autoscară mecanică pentru stingerea incendiului izbucnit la Kronospan Sebeș.

”Au fost cuprinse patru buncăre cu rumeguș și un filtru de praf. Urmează să se vadă care au fost cauzele, în prezent se fac cercetări. Pe lângă detașamente de pompieri din Alba Iulia și Sebeș, pentru stingerea incendiului a intervenit și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul societății cu două autospeciale și șase pompieri”, a informat ISU Alba.

Kronospan este prezentă la Sebeş din anul 2004 prin producţia de plăci aglomerate de lemn (PAL) şi plăci de densitate medie (MDF).

Kronospan este unul dintre liderii globali în producerea de plăci pe bază de lemn, iar în România există două unităţi de producţie, la Sebeş și Braşov.

Investițiile Kronospan în România se ridică la peste 600 de milioane de euro, iar compania are circa 800 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.