Rata şomajului, care reprezintă ponderea şomerilor în populaţia activă, în luna august 2018 a crescut cu 0,1 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă, până la 4,2%, în formă ajustată sezonier, potrivit datelor transmise luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Evoluția a fost similară și pe trend, mai reiese din datelor INS. Astfel, datele arată o ușoară revenire a trendului de creștere, după trei luni de stagnare la 4,2% în formă ajustată sezonier, și două luni de stagnare la 4,2% pe trend.

Spre comparație, în august 2017, rata șomajului a fost de 4,9%, atât ajustată sezonier, cât și pe trend.

„Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna august a anului 2018 a fost de 386 mii persoane, înregistrând aceeași valoare ca în luna precedentă, dar în scǎdere față de aceeaşi lună a anului anterior (448 mii persoane)”, se subliniază într-un comunicat de presă al INS.

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,4 puncte procentuale pe cea a femeilor, valorile respective fiind 4,9% în cazul persoanelor de sex masculin şi 3,5% în cazul celor de sex feminin.

Pentru persoanele adulte, în vârstă de 25-74 ani, rata şomajului a fost estimată la 3,4% pentru luna august 2018 – 4% în cazul bărbaţilor şi 2,7% în cel al femeilor, iar numărul şomerilor reprezenta 75,2% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna august 2018.

SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.