Preşedintele Klaus Iohannis a primit marţi Ordinului “Sfântul Gheorghe” al Balului Operei “Semper” din Dresda, într-o ceremonie care a avut loc la Berlin, la sediul ambasadei României.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut marți, 20 iunie a.c., la Ambasada României la Berlin, o alocuțiune în cadrul momentului festiv dedicat decernării Ordinului „Sfântul Gheorghe” al Balului Operei ,,Semper’’ din Dresda.

“Primesc cu mare plăcere Ordinul «Sfântul Gheorghe» și îl dedic prieteniei româno-germane, pe care o prețuim foarte mult. Numele ordinului care mi-a fost înmânat – «Sfântul Gheorghe» – poartă o simbolistică aparte. Aceasta este legată de lupta pe care noi, statele democratice, o ducem în contextul european și internațional actual. Viitorul proiectului european ține de angajarea pe calea solidarității și a unității, în mod pragmatic și credibil. Important este ca UE să-și păstreze, sincer și onest, valorile și principiile sale fundamentale și să identifice căi concrete pentru a fi mai apropiată de cetățenii săi”, a spus preşedintele Iohannis, în alocuţiunea pe care a susţinut-o cu această ocazie,

Preşedintele a subliniat că “România a demonstrat că este un partener predictibil și de încredere, prin asumarea clară atât a statutului său de membru al UE deplin angajat, din ultimii zece ani, cât și în ceea ce privește responsabilitățile euro-atlantice de securitate și apărare comună”.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.