Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că aşteaptă să îl întâlnească pe preşedintele Donald Trump şi să lucreze pentru aprofundarea Parteneriatului Strategic, afirmând că acceptă distincţia Light Unto the Nations, ca semn de recunoaştere faţă de ţara sa şi faţă de parteneriatul cu SUA.

“Aştept să îl întâlnesc pe preşedintele Donald Trump în cursul acestei săptămâni şi să lucrăm împreună pentru ca Parteneriatul Strategic cu SUA să fie chiar şi mai puternic, mai profund, mai extins şi mai semnificativ atât pentru România, cât şi pentru SUA”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul Forumului Global al organizaţiei American Jewish Committee (AJC), unde i-a fost acordată distincţia „Light Unto the Nations”.

În discursul său, Klaus Iohannis a dat citire unei declaraţii a preşedintelui american, făcând trimitere la o scrisoare pe care Donald Trump i-a trimis-o în luna martie, în care afirma că “într-adevăr SUA şi România de bucură de un parteneriat puternic şi energic” .

Klaus Iohannis a declarat că primeşte distincţia Light Unto the Nations ca formă de recunoaştere faţă de ţara sa şi faţă de Parteneriatul Strategic pe care România şi SUA îl au.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.