Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că dacă va obține al doilea mandat și la finalul anului România va avea și președinte și premier din PPE, atunci discuțiile privind aderarea României la Schengen se vor relua, și vor avea mult mai mare greutate politică.

„Este evident o situație foarte, foarte bună pentru noi în cadrul PPE, și, și pentru a sublinia acest lucru, am venit în această seară la Summitul șefilor de stat și de guvern din PPE. Și, cu siguranță, în această nouă configurație, care, într-adevăr, dacă voi reuși și în turul doi al alegerilor, ne duce în situația să avem la sfârșit de an și Președinte, și premier din PNL, din PPE. Evident, influența României în cadrul PPE și implicit în toate structurile Uniunii Europene va fi una considerabil mai bună și avem intenția să folosim această situație în beneficiul României și al românilor”, a spus Klaus Iohannis, înaintea Summitului PPE.

Șeful statului a adăugat că dacă la finalul anului 2019 România va avea și premier și președinte din PPE, atunci discuțiile despre Schengen vor avea „o altă greutate politică”.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 24 noiembrie în țară și între 22 și 24 noiembrie în străinătate. Românii vor avea de ales dintre Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.