Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, cu prilejul Zilei mondiale a diversităţii culturale, pentru dialog şi dezvoltare, că România este un spaţiu important al diversităţii culturale, prin specificul local sau regional şi expresiile artistice.

“România este spațiul unei importante diversități culturale, probată prin expresiile artistice, prin specificitățile locale ori regionale, prin manifestarea identităților etnice, lingvistice ori confesionale. Diversitatea culturală este pentru noi nu doar o moștenire, ci și o trăsătură a creației contemporane și a dialogului intercultural la care participăm, la nivel național, european și internațional. Creatori, public ori autorități, toți cei care se raportează la domeniul cultural, suntem chemați în această zi să găsim cele mai potrivite mijloace pentru a face din diversitatea culturală un motor al creșterii calității vieții, în beneficiul colectivităților din care facem parte, precum și al generațiilor care ne vor urma”, a transmis Klaus Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

Cu ocazia Zilei mondiale a diversității culturale, șeful statului a acordat Înaltul Patronaj Taberei Interetnice de Artă Contemporană, care va fi organizată la Aiud, în perioada 5-15 iunie 2018. Tabăra are loc o dată la doi ani și se află la cea de-a doua ediție.

Klaus Iohannis a mai acordat Înaltul Patronaj expoziției „Imaginile diversității”, care va avea loc la sediul Parlamentului European din Bruxelles, în perioada 26-30 iunie 2018, conform sursei citate. Expoziția cuprinde lucrări din prima ediție a Taberei Interetnice de Artă Contemporană de la Aiud, din octombrie 2016, care a reunit 34 artiști plastici reprezentând cele 20 de etnii din România și s-a bucurat de o bună rezonanță la nivel național și internațional.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.