Ion Ţiriac i-a răspuns, marţi, prin intermediul unei scrisori, preşedintelui WTA, Steve Simon, care a calificat prezenţa lui Ilie Năstase în cadrul ceremoniei de premiere a turneului Premier Mandatory de la Madrid drept un “gest iresponsabil şi innaceptabil”.

Deţinătorul licenţei Mutua Madrid Open a făcut precizări importante privind situaţia legală a lui Ilie Năstse, prezentând un extras din decizia ITF.

“Stimate domnule Preşedinte, vă scriu această scrisoare în calitate de proprietar al turneului de tenis Madrid Open. Este întru totul adevărat că finala a fost spectaculoasă şi vă mulţumesc pentru cuvintele de apreciere prin care punctaţi acest lucru. Pe de altă parte, aţi făcut o afirmaţie care, din punctul meu de vedere, este complet ruptă de context. Domnul Năstase nu este suspendat de la turneele de Mare Şlem, cele din circuitul ATP sau WTA, ci este suspendat doar în cazul întrecerilor ITF”.

“Cred că Ilie Năstase şi-a plătit de mult obligaţiile faţă de acest sport, dedicându-se tenisului în ultimii 50 de ani şi implicându-se în toate nivelurile acestui sport, de la nivelul de bază până la cel mai nivel , atrăgând milioane de spectatori. Să nu uităm faptul că a avut o personalitate curată şi flamboiantă, din toate punctele de vedere. Cred că WTA ar trebui să îşi prezinte scuzele pentru comunicatul transmis public de dumneavoastră”, punctează Ion Ţiriac.

Ilie Năstase a fost una dintre personalităţile invitate pe podium pentru a-i oferi trofeul Simonei Halep la capătul finalei de la Madrid. Preşedintele WTA, Steve Simon a reacţionat prompt, printr-un comunicat în care a condamnat alegerea turneului de a-l introduce pe Năstase în calitate de reprezentant al unei competiţii Premier, după scandalul de rasism din Fed Cup. Simon a descris decizia drept “un gest iresponsabil şi innaceptabil” şi a precizat o dată în plus că fostul număr unu are acreditările suspendate în turneele WTA, ca urmare a suspendării provizorii dictate de ITF.

“A fost o finală incredibilă şi le felicit din tot sufletul pe Simona şi Kristina pentru tenisul arătat în această zi. Singurul moment care a umbrit ziua a fost invitaţia către domnul Năstase de a participa la ceremonia de decernare a trofeului. Dumnealui este în prezent suspendat provizoriu de ITF pentru comportamentul său, iar noi i-am revocat toate drepturile până în momentul în care ancheta va fi finalizată. A fost un gest iresponsabil şi inacceptabil din partea Madrid Open de a-i oferi domnului Năstase un rol oficial. Turneul de la Madrid este unul de nivel Premier, se desfăşoară după cele mai înalte standarde atât la nivel sportiv, cât şi la nivel organizatoric. Aceste standarde organizatorice nu au fost reflectate astăzi”, a fost comunicatul oficial trimis sâmbătă de Steve Simon, preşedintele forului tenisului feminin, publicat pe site-ul WTA şi promovat pe toate canalele oficiale asociate.

Într-o primă fază, răspunsul turneului de la Madrid a venit prin intermediul imaginilor din timpul finalei masculine, Nadal – Thiem, programată duminică: Ilie Năstase a revenit în loja oficială, alături de Nadia Comăneci şi Ion Ţiriac.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.