Ionel Dancă a declarat că PNL va respecta majorarea pensiilor, deoarece Guvernul ia această decizie, nu guvernatorul BNR. Reacția vine după ce Mugur Isărescu a afirmat că trebuie găsită o soluție la legea pensiilor „dacă nu vrem să rătăcim așa vreo 40 de ani printr-un deșert financiar”.

„Și guvernatorul a insistat ulterior, spunând că acest gen de declarații trebuie luate în contextul în care facem o analiză macroeconomică. Dacă guvernatorul este chemat să prezinte o situaţie privind perspectivele macroeconomice şi uitându-ne la date, sigur că asta arată complicat. Asta nu înseamnă că guvernatorul decide dacă se majorează pensiile sau nu. Asta este o decizie a Guvernului, iar decizia Guvernului este una foarte clară”, a declarat Ionel Dancă, joi, la Digi 24.

Șeful Cancelariei premierului a adăugat că PSD alimentează intoxicări cu privire la subiect și a reiterat că vor crește drepturile salariale și la pensie, conform legilor în vigoare.

„Am spus-o răspicat, de nenumărate ori că tot ceea ce înseamnă drepturi salariale, drepturi la pensie aflate în plată, potrivit legilor în vigoare şi care urmează să crească, conform legilor în vigoare, noi, PNL și Guvernul le vom respecta. Inclusiv majorările salariale pentru profesori. atât cele de la 1 ianuarie, cât şi cele de la 1 septembrie, astfel încât profesorii să ajungă pe grila din 2022. Am spus acest lucru de nenumărate ori. Se pare însă că, în disperare de cauză, cei din PSD continuă să alimenteze aceste intoxicări. Repet, folosindu-se în mod absolut cinic şi ticălos de fricile oamenilor”, a conchis Dancă.

Dacă nu vrem să rătăcim 40 de ani printr-un deșert financiar trebuie să fie găsită o soluție la legea pensiilor, a dat de înțeles, miercuri, guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

„E un consens că pensiile trebuie să crească. Problema este procentul, asta este singura discuție. Eu nu cred că trebuie să facem obsesii pe cifre biblice, ci să fim foarte atenți, dacă nu vrem să rătăcim așa vreo 40 de ani printr-un deșert financiar. Trebuie să se așeze (decidenții). Aici nu este decât soluție politică. Când economia creşte cu 4% nu poate să crească ceva cu 40%, că nu ceva marginal, e jumătate din populaţia activă a ţării. Deci, câtă filosofie trebuie să faci aici? Într-adevăr, soluţia este dificilă, dar e politică şi socială”, a explicat Mugur Isărescu.

VIAtenews
SURSĂmediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.