Israelul a autorizat palestinienilor câteva concesii economice solicitate de președintele Donald Trump, înainte de vizita liderului american prin care acesta speră la reînceperea tratativelor de pace, sistate în 2014, informează Reuters.

Cabinetul de Securitate al premierului Benjamin Netanyahu a votat de asemenea stabilirea unui comitet care să examineze legalizarea construcțiilor fără aprobare a avanposturilor în Cisiordania.

”Cabinetul de securitate a aprobat măsuri economice ce vor ușura viața cotidiană a palestinienilor după sosirea lui (Trump), ce a solicitat inițierea unor măsuri de încredere”, conform unei declarații a oficialilor israelieni.

Trump va sosi luni în Israel, unde se va întâlni cu premierul Netanyahu. Marți, acesta va vizita Cisiordania pentru o întrevedere cu președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

 

Percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe, într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 2,2 mil. lei – economic

Polițiștii fac, luni dimineaţă, 12 percheziții în municipiul București și în trei județe la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.200.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălare de bani.

Cele 12 percheziţii au loc în municipiul Bucureşti și în județele Ilfov, Argeș și Cluj, la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi realizat venituri pe care nu le-ar fi declarat organelor fiscale, prejudiciind în acest fel bugetul.

Banii proveniți din infracțiunea de evaziune fiscală ar fi fost transferați în contul unei persoane fizice, sub formă de preț al unui antecontract de vânzare – cumpărare a unor terenuri agricole (ulterior a fost reziliat) și însușiți de una dintre persoanele bănuite.

Astfel, cei în cauză, în perioada 2010-2011, în calitate de administratori de fapt la patru societăți comerciale, ar fi încasat venituri de 6.546.600 de lei, în baza unor facturi fiscale, declarând nereal achiziții la organele fiscale, pentru a se înregistra cu T.V.A. deductibil.

Expertiza contabilă a stabilit un prejudiciu de peste 2,2 milioane de lei.

La activități participă și polițiști ai inspectoratelor de poliție județene Argeș și Cluj.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.