Învins cu 1-0 de Juventus Torino pe Old Trafford, Jose Mourinho (55 de ani) a apărut supărat la finalul meciului, când a recunoscut superioritatea evidentă a adversarilor, a dus discuţia într-o zonă inconfortabilă pentru şefi şi i-a ridicat în slăvi pe Leonardo Bonucci şi Giorgio Chiellini.

Portughezul şi-a petrecut toată vara cerându-le şefilor bani pentru transferuri de top care să o transforme pe United într-o favorită la câştigarea Ligii Campionilor, iar înfrângerea de marţi seară l-a făcut să scoată din nou în evidenţă acest lucru. Vizibil inferior campioanei Italiei, „Specialul” a lăsat orgoliul departe: „Juventus e campioană de şapte ani, a jucat două finale de Ligă în ultimii patru sau cinci ani şi tot nu e mulţumită cu ce are. Vor mai mult, mult mai mult! I-au avut pe Higuain şi Dybala, acum vor şi mai mult. Au mers după Ronaldo, merg după cei mai buni jucători ai lumii. Un club mare, cu o mare dorinţă de a avea un viitor strălucit. Fac totul pentru a câştigat. Nu doar Liga Campionilor, ci tripla”, a spus Mourinho, al cărui discurs a căpătat tente ironice în momentul în care reporterul l-a întrebat dacă transferurile pe bani mulţi sunt soluţuia: „Să ajungem la nivelul lui Juventus? Al Barcelonei? Al lui Real Madrid? Al lui Manchester City? Cum putem atinge acest nivel? Nu e uşor, desigur. Majoritatea jucătorilor mari sunt la echipe de top, deci va trebui să muncesc cu ceea ce am”, a punctat Mourinho, care a cheltuit aproximativ 400 de milioane de lire sterline pe transferuri începând cu 2016, anul în care a devenit managerul lui Manchester United.

În contextul în care echipa sa are mari probleme în axul central al defensivei, iar a lui Juventus a funcţionat la capacitate maximă pe Old Trafford, lusitanul şi-a exprimat admiraţia pentru „stâlpii” din apărarea adversarilor: „Domnii Bonucci şi Chiellini ar putea merge la Harvard să predea cursuri despre cum să fii un fundaş central”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.