Kim Jong-un, liderul regimului de la Phenian, s-a întâlnit, vineri, cu președintele sud-coreean Moon Jae-in în zona demilitarizată ce desparte cele două Corei, în cadrul unui summit istoric menit să aducă pacea în Peninsula Coreea.

După ce Moon Jae-in și Kim Jong-un și-au strâns mâinile și după ce au traversat simbolic linia de demarcație dintre cele două state, liderul regimului de la Phenian a fost invitat în ”Casa Păcii”, locul unde se vor desfășura întâlnirile dintre liderii celor două state.

”O nouă istorie începe acum și intrăm într-o eră a păcii”, a scris Kim Jong-un în cartea de onoare a oaspeților.

Moon Jae-in și Kim Jong-un au început discuțiile formale care ar putea duce la adoptarea unui tratat de pace a războiului coreean din 1950-1953, în urma căruia s-a semnat doar un armistițiu.

Anterior, Phenianul a anunțat că discuțiile vor viza îmbunătățirea relațiilor intercoreene și au ca scop realizarea păcii, prosperității și reunificării Peninsulei Coreea.

Coreea de Sud susține că summitul va aborda aspecte precum “denuclearizarea Peninsulei Coreene, stabilirea păcii permanente în Peninsula Coreeană și dezvoltarea relațiilor inter-coreene”.

Summitul intercoreean este cel de-al treilea din istorie și primul din ultimii zece ani. Recentele summituri dintre liderii celor două Corei s-au desfășurat la Phenian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.