Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că a discutat cu cancelarul german Angela Merkel despre vizita pe care a avut-o la Washington, cei doi oficiali convenind asupra faptului că relația transatlantică este “vitală”.

“Am discutat despre relația transatlantică, am relatat pe scurt cum a decurs vizita pe care am făcut-o acum câteva zile în Statele Unite, în Washington și am căzut de acord că rămânem pe aceeași idee comună și importantă. Relația transatlantică este vitală, că Uniunea Europeană este importantă pentru SUA și SUA este importantă pentru Uniunea Europeană. Suntem de aceeași părere că nu trebuie să optăm între NATO și Uniunea Europeană, ci trebuie să colaborăm. Aceste lucruri vor duce, în opinia noastră, la îmbunătățirea întregii situații în care ne aflăm”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că discuțiile au vizat și aderarea României la spațiul Schengen, fiind “încurajat” de cancelarul german să continue discuțiile cu celelalte state în legătură cu acest subiect.

“Am menționat tema spațiului Schengen și doamna cancelar m-a încurajat să continuu discuțiile și cu alți parteneri europeni, poate reușim într-un timp rezonabil să ne apropiem de o soluționare”, a mai spus Iohannis.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.