Acuzațiile împotriva Rusiei făcute de mai multe țări occidentale privind atacurile cibernetice globale nu se bazează pe dovezi concrete și sunt „cu caracter general”, au transmis luni oficialii de la Kremlin, citați de Reuters.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dimitri Peskov, a transmis că nu există planuri pentru o restructurare a Ministerului Apărării sau a altor instituții naționale.

De asemenea, Peskov a menționat că prezentarea în mass-media a acestui eveniment constă în informații nespecificate și nu oferă suficiente detalii concrete.

Reprezentanţii statelor membre NATO s-au reunit joi pentru a discuta despre riscurile cibernetice și au cerut Rusiei să înceteze comportamentul “lipsit de raţiune”, atacurile cibernetice şi tentativele de subminare a ordinii internaţionale.

“Rusia trebuie să înceteze acest comportament lipsit de raţiune, care include utilizarea forţei împotriva vecinilor, tentativele de interferenţe în procesele elctorale şi campaniile ample pentru dezinformare”, a subliniat Stoltenberg, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, şi omologul olandez, Mark Rutte, au emis un comunicat comun prin care condamnă o serie de atacuri cibernetice atribuite Serviciului rus de informaţii militare (GRU). “Vom apăra instituţiile internaţionale de cei care vor să le atace”, au transmis cei doi lideri. Acuzațiile acestora sunt susținute și de către Canada și Statele Unite.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.