Liviu Dragnea a anunțat marți că nu susține plafonarea indemnizațiilor de creștere a copilului, în aceeași zi în care ministrul Muncii spunea că varianta sa este de plafonare la 8.000 de lei pe lună.

Dragnea a fost solictat să comenteze, marţi, declaraţiile făcute de ministrul Muncii, la Parlament, Lia Olguţa Vasilescu, în condiiţiile în care aceasta a susţinut plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului la 8.000 lei/lună.

„Eu i-am rugat pe toţi să fie puţin mai rezervaţi cu proiectele sau cu ideile pe care le au până când nu se conturează proiectul complet în ceea ce priveşte salarizarea, şi nu numai, şi impozitul pe venit. O să răspund la această întrebare când noi o să finalizăm toate discuţiile. Nu mai răspund la tot felul de idei care vin din partea unor colegi”, a răspuns Dragnea.

Întrebat dacă susţine plafonarea totuşi, ca principiu, Dragnea a răspuns categoric: „Nu”.

Ministrul Muncii Olguţa Vasilescu a declarat marţi că opţiunea sa personală pentru plafonul indemnizaţiei de creştere a copilului este de 8.000 de lei/lună, ea menţionând că aceasta ar fi cea mai bună variantă.

„Deocamdată analizăm, între 5.000 şi 10.000 lei va fi (plafonul, n.r.). Aşa cum v-am spus, sunt foarte puţine persoane care vor fi afectate, dar în mod cert vom opri o industrie”, spus ministrul Muncii.

Olguţa Vasilescu a arătat, însă, că opţiunea ei vizează un plafon de 8.000 de lei.

„Probabil că cea mai potrivită variantă va fi undeva la 8.000 lei, care este o sumă foarte corectă”, a spus ministrul Muncii.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.