Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat dezamăgit de posibilitatea ca Legea Salarizării unitare să fie atacată la Curtea Constituțională, acesta afirmând, joi, la Brăila, că demersul asociaţiilor de procurori i se pare „profund incorect”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liviu Dragnea a declarat, joi, la Brăila, întrebat despre o posibilă atacare la CCR a Legii Salarizării unitare de către asociaţiile de procurori, că „supărarea” acestora ar fi că vor primi mai puţini bani.

„Mi se pare un demers profund incorect. Nu înțeleg, probabil marea supărare este că apare o diferență mică în grilă între judecători și procurori, vreau să vă spun cu toată sinceritatea că nu înțeleg de ce se atacă o lege care mărește foarte mult salariile magistraților, inclusiv ale procurorului general.. Nu știu ce va face președintele țării, dar mi se pare că demersul este incorect. Este vorba de întârziere, se va întârzia punerea în aplicare a legii, tot sistemul public așteaptă această lege și se pare că marea problemă este mica diferență între salariile procurorilor și ale judecătorilor, asta deși sunt salarii mari și este bine că-i așa. Sunt profund dezamăgit de acest demers,” a declarat presei președintele PSD, Liviu Dragnea.

Șeful PSD le-a răspuns și celor care au spus că nu sunt bani pentru măririle salariale promise.

„S-a discutat în ultima luna despre legea salarizării, de ce le măriți, de unde le măriți, aveți bani… Sigur că avem bani. Dacă ești prost și guvernezi prost și ai un program prost, niciodată nu o să ai bani pentru nu poți să faci planul că tu, peste o lună, peste trei, o să fii la fel de dezvoltat. Asta înseamnă că ești prost și leneș”, a spus Liviu Dragnea în faţa oamenilor strânși în fața Căminului Cultural din comuna Viziru, judeţul Brăila.

Procurorul general Augustin Lazăr a trimis scrisori preşedintelui României, preşedintei Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie şi Avocatului Poporului pentru sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţie de neconstituţionalitate a Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Și Asociația Procurorilor din România anunță că a sesizat Avocatul Poporului, Președintele României și instanța supremă cu privire la legea salarizării unitare, în sensul de a o ataca la CCR.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.