MAE atenționează românii care vor să călătorească în Croația, că începând de miercuri dimineață Sindicatul piloților Croația Airlines vor intra în grevă pe o durată nelimitată, astfel 70% din zboruri vor fi afectate. În Belgia, din 10 august, și personalul companiei Ryanair va intra în grevă.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenționează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croația pe calea aerului, că Sindicatul piloților Companiei Croația Airlines /HSPP/ și Sindicatul personalului de deservire și auxiliar al Croația Airlines /OCRA/ au decis să intre în grevă pe o durată nelimitată, începând cu 8 august 2018, ora locală 06:00 (ora 07:00, ora României). Pe perioada grevei, vor fi afectate 70% dintre zborurile Companiei Croația Airlines, respectiv peste 5.000 de pasageri zilnic”, se arată într-un comunicat de presă al reprezentaților Ministerului Afacerilor Externe remis MEDIAFAX.

Sursa citată „recomandă cetățenilor români care urmează să călătorească cu aeronave ale Companiei Croația Airlines, să solicite informații privind zborurile respective la agențiile Companiei Croația Airlines și să își organizeze corespunzător călătoriile. Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112”.

De asemenea, MAE oferă și informații utile pentru români, unde aceștia pot cere asistență consulară, dacă întâmpină probleme din cauza grevei personalului companiei aeriene croate.

„Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +3851467660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +3859841341. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internethttp://zagreb.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” şi “Google Play”), care oferă informații şi sfaturi de călătorie”, completează reprezentații MAE.

În Belgia, începând cu 10 august, și personalul de bord al companiei aeriene Ryanair va intra în grevă, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că, la data de 10 august 2018, va avea loc o grevă a personalului de bord al companiei aeriene Ryanair.Astfel, va fi afectat programul de zbor al curselor aeriene Ryanair din aeroporturile belgiene”, se arată într-un comunicat al MAE remis MEDIAFAX.

Din nou, reprezentanții ministerului oferă date utile românilor care s-ar putea confrunta cu probleme din cauza grevei companiei aeriene mai sus menționate.

„Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Belgiei: +3223475338, +3223450040 și +3223441658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Bruxelles: +3223440854. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://bruxelles.mae.ro,www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs>), care oferă informații şi sfaturi de călătorie”, conchide sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.