MAE consideră că, potrivit evaluării preliminare, alegerile parlamentare din R. Moldova s-au derulat, în general, cu respectarea prevederilor legale și standardelor democratice în domeniu, fiind semnalate unele deficiențe în contextul campaniei electorale și în ziua scrutinului electoral.

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a luat notă de raportul preliminar prezentat de Misiunea internațională de observare a alegerilor parlamentare derulate în Republica Moldova la 24 februarie 2019. Conform evaluării preliminare, alegerile parlamentare din Republica Moldova s-au derulat, în general, cu respectarea prevederilor legale și standardelor democratice în domeniu, fiind semnalate unele deficiențe înregistrate atât în contextul campaniei electorale, cât și în ziua scrutinului electoral”, se arată într-un comunicat de presă.

MAE subliniază că este foarte important ca în perioada următoare etapele subsecvente procesului electoral să se desfășoare responsabil, cu respectarea standardelor și principiilor democratice necesare asigurării stabilității și menținerii perspectivei europene a Republicii Moldova.

”Pe această cale, considerăm că doar opțiunea europeană este în măsură să aducă răspunsuri durabile așteptărilor legitime de prosperitate ale cetățenilor Republicii Moldova”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.