Primăria Capitalei a introdus pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri trei proiecte care prevăd o majorare de capital pentru trei dintre cele 22 de Companii Municipale înființate anul trecut. Majorarea totală se ridică la 348 de milioane de lei.

Primăria Municipiului București își propune o majorare consistentă de capital pentru trei dintre cele 22 de Companii Municipale înființate anul trecut, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB de miercuri.

Astfel, suma totală pe care Municipalitatea vrea să o verse în conturile a trei companii se ridică la valoarea de 348 de milioane de lei, ceea ce înseamnă aproape 75 de milioane de euro.
Suma cea mai mare, de 190 de milioane de lei, o va primi, dacă proiectul va fi adoptat, Compania Municipală Imobiliară, ceea ce ar reprezenta o majorare de aproape patru ori mai mare față de bugetul actual al companiei.

Din descrierea raportului de specialitate al proiectului reiese faptul că această companie ar urma să achiziționeze imobile, pe care le va închiria ulterir către alte instituții ale Municipalității.

„Compania Muncipală Imobiliară S.A își propune să investească în achiziționarea și amenajarea mai multor imobile (…) Aceste imobile, după achiziție, se vor închiria Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București pentru înființarea de clinci medicale, respectiv Direcției Generale de Asistență Socială pentru înființarea de cămine pentru persoane vârstnice”, se arată în raportul de specialitate al proiectului privind majorarea de capital a Companiei Imobiliară S.A.

Și Compania Municipală Parking București S.A ar urma să primească o majorare de capital de 150 de milioane de lei, capitalul social al Companiei ajungând astfel la 174 de milioane de lei.
„Compania Municipală Publicitate și Afișaj București S.A își propune să achiziționeze mijloace fixe/obiecte de inventar precum și serviciile aferente acestora. Ca urmare a celor mai sus menționate este necesară majorarea capitalului social de la 10,2 milioane de lei la 18,2 milioane de lei în scopul finalizării proiectelor mai sus menționate”, se arată în cel de-al treilea proiect privind majorările de capital.

Primăria Capitalei a înființat anul trecut 22 de Companii Municipale care au doi acţionari: Municipiul Bucureşti prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care deţine 99.9% din acţiuni, şi SC Service Ciclop SA, care deţine 0,1% din acţiuni.

SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.