Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a avut, luni, două întâlniri de lucru cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Achiziții Publice și ai Consiliului Concurenței, pentru a stabili procedurile de achiziții militare pentru înzestrarea Armatei, potrivit Ministerului Apărării.

Prima întâlnire a ministrului Țuțuianu a avut loc la sediul Ministerului Apărării Naționale (MApN) și s-a desfășurat cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.

Din partea MApN au mai participat secretarii de stat Nicolae Nasta, șeful Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică, și Florin Vlădică, șeful Departamentului pentru armamente, precum și reprezentanți ai structurilor juridice ale Armatei.

„Scopul acestei întâlniri de lucru l-a reprezentat pregătirea demersurilor de armonizare și eficientizare a cadrului legal aplicabil procedurilor de achiziții militare pe linia programelor esențiale de înzestrare a Armatei României. În acest context, ministrul Adrian Țuțuianu a subliniat importanța realizării unui cadru legislativ adaptat nevoilor specifice achizițiilor militare, care să asigure prioritate industriei naționale de apărare și care să fie în deplină concordanță cu directivele europene în materie”, conform MApN.

Sursa citată arată că tot luni a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții Consiliului Concurenței și cei ai Ministerului Apărării Naționale.

Din partea ministerului au participat șefii celor trei departamente ale instituției, secretarii de stat Mircea Dușa, Nicolae Nasta și Florin Vlădică.

„Subiectul întâlnirii, desfășurată la sediul Consiliului Concurenței, l-a constituit analiza prevederilor legislative actuale, la nivel național și european, din domeniul achizițiilor publice aplicabile procesului de înzestrare a Armatei României. Discuțiile se înscriu într-o serie mai largă de întâlniri dispuse de ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, în pregătirea inițiativelor legislative care să asigure desfășurarea procedurilor de înzestrare cu respectarea regulilor europene în materia achizițiilor pentru apărare”, menționează MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.