Tragedia din orașul Calabasas din California, Statele Unite ale Americii, în care și-au pierdut viața marele baschetbalist Kobe Bryant (41 de ani), dar și ale patru persoane a avut loc duminică, 26 ianuarie, la ora 10:00 (n.red. – ora locală).

Legendarul baschetbalist din NBA, fost jucător al formației Los Angeles Lakers, călătorea cu aeronava lui privată. Deși numele persoanelor din avion nu au fost date publicității, BBC notează că soția acestuia, Vanessa, și cele patru fiice ale lor, Gianna, Natalia, Bianca și Capri, nu se aflau în elicopter.

Elicopterul ar fi luat foc în aer și s-ar fi prăbușit în orașul Calabasas, din California, iar poliția LA County a declarat că nicio persoană de la bordul aeronavei nu a supraviețuit.

Cei din orașul Calabasas au confirmat vestea: „cu mare tristețe, nimeni nu a supraviețuit”.

De cinci ori campion în NBA, Kobe Bryant a evoluat timp de 20 de ani pentru Los Angeles Lakers, retrăgându-se din baschet la 13 aprilie 2016, marcând 60 de puncte în meciul cu Utah Jazz. Bryant a părăsit baschetul lăsând în spate un total de 33.643 de puncte înscrise în NBA.

În 2008 a fost denumit cel mai important jucător din NBA, a fost numit de două ori MVP-ul finalelor în NBA, dar și de două ori jucătorul care a înscris de cele mai multe ori. De asemenea, a fost de 18 ori selecţionat în All-Star Game, unde a fost desemnat MVP de 4 ori. În plus, a câștigat și de două ori titlul olimpic.

În cea de-a 90-a ediție a Galei Premiilor OSCAR 2018, fostul baschetbalist Kobe Bryant a câștigat premiul pentru cel mai bun scurt-metraj animat, Dear Baketball, un film de cinci minute care conține o scrisoare de dragoste către acest sport, scrisoare pe care a scris-o în 2015.

„Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţa asta. A fost absolut minunat. Nu-mi vine să cred că s-a terminat” – Kobe Bryant.

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.