Pentru a doua oară în carieră, Maria Şarapova a deschis turneul de la Australian Open cu o victorie fără game cedat, dublu 6-0.

Luni dimineaţă, pe terenul central Rod Laver, rusoaica de pe poziţia 30 WTA a distrus-o pe tânăra debutantă Harriet Dart, expediind 20 de lovituri câştigătoare pe lângă britanica de 22 de ani. În ciuda scorului de neprezentare, Şarapova nu a reuşit să fie şi autoarea celei mai rapide victorii din startul zilei, Rebecca Peterson devansând-o într-un meci disputat în paralel, dar pe Terenul 15, fiind cu două minute mai rapidă în victoria sa, 6-4, 6-1 în faţa Soranei Cîrstea. Cele două jucătoare care au petrecut câte 61 şi, respectiv, 63 de minute pe teren pentru victoriile din primul tur, se vor înfrunta în meci direct în turul secund.

„Nu sunt pregătită să predau ştafeta tinerei generaţii, încă”, a spus, mai în glumă, mai în serios, Maria Şarapova, la interviul de la finalul partidei. În turul trei, rusoaica ar putea avea parte de un adevărat derby cu deţinătoarea trofeului, Caroline Wozniacki.

În întrecerea masculină, Rafael Nadal a trecut cu brio examenul debutului la Australian Open 2019, echivalent cu un debut absolut în sezon şi cu un prim meci oficial disputat de iberic după US Open 2018, în condiţiile în care accidentări la şold şi la coapsă l-au forţat să rateze turnee pe care, în mod normal, ar fi trebuit să le joace. Numărul doi mondial l-a învins, luni dimineaţă, pe australianul James Duckworth (237 ATP), în minimum de seturi, la 4, 3 şi 5, în două ore şi 15 minute.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.