Primul termen al procesului în care Ministerul Apărării Naţionale solicită anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării (SMAp), generalul Nicolae Ciucă, are loc marți la Curtea de Apel Bucureşti.

Ședința de judecată este programată să înceapă la ora 12.00.

Acțiunea de la Curtea de Apel București a fost depusă de Ministerul Apărării Naționale (MApN) pe 11 ianuarie şi are ca obiect „anulare act administrativ+suspendare dec. nr.1331/28.12.2018”.

În acest dosar, Ministerul Apărării Naționale are calitatea de reclamant, iar președintele Klaus Iohannis și Administrația Prezidențială au calitatea de pârâți.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire cu un an a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie.

Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării Gabriel Leş au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

Anterior, ministerul Apărării a transmis către Președinție o plângere prealabilă prin care cere anularea decretului de prelungire a mandatului șefului Statului Major al Apărării, precizând că, dacă Președinția nu anulează decretul, va urma atacarea în contencios, lucru care s-a și întâmplat.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.