Operațiunile de intervenție pentru stingerea incendiului de pădure și vegetație uscată produs în Parcul Național Domogled au fost reluate, joi dimineaţă, intervenind 80 de pompieri împreună cu jandarmi, lucrători silvici și angajați ai parcului.

Potrivit IGSU, peste 80 de pompieri împreună cu jandarmi, lucrători silvici și angajați ai parcului au reluat operațiunile de intervenție pentru stingerea incendiului de pădure și vegetație uscată, produs în Parcul Național Domogled.

Pe toată durata nopții de miercuri spre joi, incendiul a fost supravegheat de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Tarnița.

Acțiunile de stingere vor fi sprijinite și în cursul zilei de joi de un elicopter dotat cu dispozitiv ”Bambi Bucket”.

Aeronava facilitează atât identificarea focarelor și zonelor de ardere, cât și transportul apei sau a materialelor logistice în zona montană.

Incendiul a izbucnit marţi în Parcul Național Domogled din județul Mehedinți, într-o pădure de pin negru și vegetație uscată.

Pentru că nu s-a reuşit lichidarea incendiului, s-a solicitat, miercuri dimineaţa, un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket.

Pentru a stabili aria de manifestare, focarele și posibilitățile de propagare, pompierii din cadrul ISU Mehedinți au efectuat recunoașterea din aer cu elicopterul SMURD. Aceştia au stabilit că incendiul se manifestă pe un versant cu doua piscuri, pe o suprafață de circa 10 hectare, în mai multe focare izolate, 10 – 12 focare pe fiecare pisc. Potrivit IGSU, arde atât vegetația uscată, cât și pin, într-o zonă muntoasa greu accesibilă forțelor și mijloacelor de intervenție.

Miercuri, peste 60 de salvatori militari și 10 lucratori silvici s-au deplasat în zona afectată pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.